روانشناسی

چگونه باید عقاید خود را تغییر دهیم

چــگـــونه باید عـــقــاید خود را تــــغیـیر دهیــــــم

1– باید به نقطه عطف برسید. لازم است با تمام وجود حس کنید چیزی باید تغییر کند. شما باید تغییر کنید، می توانید تغییرکنید و باید الان این کار را انجام دهید. بمحض اینکه به این نقطه برسید، مغز به راحتی تغییر را خواهد پذیرفت.

2- باید حلقه ارتباطی موجود در ذهن تان را وارونه کنید. آنچه به ناراحتی ربط داده اید باید با خوشی ارتباط یابد یا برعکس.

3- باید خود را شرطی کنید تا برای همیشه این حلقه ی ارتباطی جدید پابرجا بماند. باید یک عادت تازه در خود به وجود آورید. یک عادت نیرو بخش و یک احساس نو.

اکنون برای ایجادتغییر در باورهای مان نیز باید از همین روش بهره گیریم. چگونه ؟!

مغز شما هر کاری می کند تا از ناراحتی اجتناب کند. پس باید اقداماتی که برای تغییر عقایدمان در پیش خواهیم گرفت برهمین اساس باشد:

   . عقایدی را که می خواهید واقعا تغییرشان دهید مشخص نمایید. هم اکنون از چه باورهایی رنج می برید؟ کدام ارزشها هستند که زندگی، روابط زناشویی، عشق، پول و خود شما را محدود کرده اند؟ باورهای عمده ای که شما را از دست یافتن به موفقیتی که در آرزوی آن هستید باز می دارند کدام اند؟

. بمحض اینکه این باورها را شناختید می توانید از شرشان خلاص شوید. تنها کافی است از باورهای محدود کننده فعلی تان آن قدر احساس ناراحتی کنید که بخواهید همین امروز تغییرشان دهید؛ آن قدر که مغزتان به این نتیجه برسد که با داشتن چنین باوری، باید ناراحتی فوق العاده ای را متحمل شوید.

بنابراین در قدم اول باورهای محدود کننده را مشخص کنید.

در قدم دوم، اجازه دهید این عقاید در مغزتان با ناراحتی  زیادی ارتباط یابد؛ به طوری که باور کنید باید هر چه زودتر آنها را تغییر دهید.

و در قدم سوم، باید یکسری باورهای نیروبخش و جدید در ذهن خود بسازید تا جایگزین باورهای قبلی گردند.

پس اگر عقیده ای کهنه، باوری که سالهاست با شماست، دارید؛ مثلا معتقدید برای انجام موفقیت آمیز کارها بیش از حد جوان و ناپخته اید:

ابتدا باید تشخیص دهد که آیا این باور بر زندگی شما اثر محرک دارد یا محدود کننده؟ خوب فکر کنید آیا چنین عقیده ای موجب نمی شود همواره از شروع کارهای بزرگ و مهم پرهیز کنید؟ آیا مانع آشنایی و دوستی شما با خانمی که بسیار مجذوب اش شده اید، اما چند سالی بزرگتر از شماست، نیست؟ اگر پاسخ تان مثبت است، پس این باور مثل بندی است که شما را به عقب می کشد.

این را تشخیص دادید. اکنون باید عقیده تان را تغییر دهید اما چگونه؟ راجع به تمام ضررهایی که بابت این باور متحمل شده اید فکر کنید. نه تنها فکر کنید بلکه نتایج آن را با تمام وجود احساس کنید. کلید دست یافتن به نقطه ی عطف شناخت دقیق نتیجه ای است که با ادامه ی روشن کنونی عاید تان شده است. برای رسیدن به چنین حسی بهتر است از خودتان سوالاتی بکنید که شما را وادارد درباره ناراحتی هایی که بابت عقایدتان متحمل شده اید اما آنها را ناآگاهانه از ذهن خود حذف کرده اید فکر کنید. بمحض اینکه توجه تان را بر این ناراحتی ها متمرکز کردید، آنها را حس خواید کرد.

پس از اینکه توانستید عقیده ی قبلی تان را تغییر دهید، باور جدیدی را جایگزین آن کنید. باور جدیدتان می تواند این باشد : ” جوانی مترادف با شادی است. جوانی یعنی انرژی و نشاط و چون من شاداب و جوان هستم قدرت بیشتری دارم .” لازم نیست با خود قرار بگذارید که از این پس چه خواهید کرد، همین که باورهای جدیدی را در ذهن تان بکارید رفتارهای تان تغییر میکند.

هر عقیده چیزی جز یک فرضیه نیست و نمی توان آنرا یک حکم مطلق دانست. مثلاً برخی بر این عقیده اند که جوانی یعنی بی تجربگی و ضعف، پس در این مقطع نمی توان کارهای بزرگ را برعهده گرفت. عده ای نیز باور دارند کهنسالی ضعف است و نباید در چنین سنی دست به کارهای دشوار زد، اما کدام یک واقعاً حقیقت دارد؟ هیچ کدام از این باورها مطلق نیستند. مارتا هوکس نود و دو ساله است، اما او توانست در این سن برقله ی فوجی بایستد در حالی که تا شصت و هفت سالگی یک بار هم کوهنوردی نکرده بود و کلنل ساندرز در شصت و پنج سالگی با به دست آوردن یک ایده ی جدید میلیونر شد.

پس می بینید هر عقیده ای تنها یک ایده شخصی است که لزوماً نباید درست باشد. بنابراین می توان فرضیه هایی در ذهن ساخت که بجای محدود کردن، به شما قدرت و نیرو بخشد.

پس از خلق عقاید جدید باید آنها را در ذهن تان به خوشی ربط دهید. چطور این کار را انجام دهیم؟

خیلی راحت، با فکر کردن در مورد نتایجی که با پی گرفتن این باور به دست خواید آورد.

با پذیرفتن این عقیده که جوانی مساوی با قدرت، نشاط و انرزی است به چه چیزی در زندگی دست خواهم یافت؟ ” خدایا! این عقیده بر روابط ام با دیگران تاثیر فوق العاده ای خواهد داشت. مرا خوش برخوردتر می کند، قوی تر و با نشاط تر خواهم بود و به همین دلیل مردم مرا بیشتر دوست خواهند داشت. ترس مرا از کارهای جدید ازبین می برد، موجب می شود در شغل ام جسارت ابراز عقیده داشته باشم با رؤسایم ارتباط برقرار کنم، در جلسات مهم اداری براحتی حرف بزنم و توجه دیگران را به خود جلب کنم.” این جملات الگوی رفتار آینده تان را شکل می دهند. مغز عاشق خوشی است، پس این الگوی جدید را براحتی خواهد پذیرفت.

در آخرین مرحله باید مغز را با این الگو جدید شرطی کرد. آن قدر باید در مورد عقاید جدیدتان فکر کنید و نتایج شیرین حاصل از آن را حس کنید تا خود را شرطی نمایید ؛ تا جایی که هر گاه کلمه ی جوانی را می شنوید بی هیچ زحمتی احساس خوشی، قدرت، توانایی و هیجان وجودتان را دربرگیرد. این کار فقط با تمرین و تکرار میسر خواهد بود.

هر روز به مدت پنج یا شش دقیقه در مورد نتایجی که از عقیده ی جدیدتان بدست خواهید آورد فکر کنید. پس از مدتی، مغز این عقیده را به عنوان یک باور اصلی می پذیرد. اکنون این عقیده ی جدید در کامپیوتر ذهن تان ثبت شده است.

مرکز مشاوره گروه همراه سعادت آباد

0/5 (0 Reviews)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس جهت دریافت نوبت