بلاگ

علائم افسردگی بعد از زایمان

افسردگی بعد از زایمان یا اضطراب بعد از زایمان چه حسی دارد؟ از علائم افسردگی پس از زایمان چه می دانید؟ از کجا می توان فهمید که به این عارضه دچار شده اید و در صورت ابتلا به این عارضه باید چه کار کنید؟در زیر علائم افسردگی و اضطراب پس از زایمان به زبانی ساده توضیح داده شده است.

هنگامی که لیست علائم مربوط به افسردگی پس از زایمان را می خوانید، لطفا چند نکته بسیار مهم را به خاطر بسپارید:

نشانه های افسردگی پس از زایمان

افسردگی بعد از زایمان

اگر در ۱۲ ماه گذشته بچه دار شده اید و برخی از این علائم را تجربه کرده اید، ممکن است که به افسردگی پس از زایمان دچار شده باشید:

فشار عصبی بعد از زایمان
افسردگی زنان

روش های درمان افسردگی پس از زایمان

اگر علائم افسردگی پس از زایمان دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید و درمان خود را آغاز کنید.

دو روش درمانی اصلی برای درمان افسردگی پس از زایمان وجود دارد: دارو و تراپی.

هر یک از این دو روش می تواند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد و مشکل شما را حل کند، ولی در صورت به کارگیری هر دو روش به صورت همزمان می توان به نتایج بهتری رسید. همچنین بهتر است که در زندگی روزمره خود چند تغییر سالم ایجاد کنید. ممکن است به چند آزمون و خطا احتیاج باشد تا پزشک شما بتواند در نهایت بهترین روش درمانی را برای شما انتخاب کند.

دارو

این داروها، مواد شیمیایی تنظیم کننده خلق و خو را تغییر می دهند. هر چند آنها بلافاصله نتیجه بخش نیستند، ولی با مصرف مداوم آنها می توان طی چند هفته به نتیجه رسید و شما می توانید تفاوت را در خلق و خوی خود حس کنید.

برخی از افراد با مصرف داروهای ضد افسردگی دچار عوارض جانبی می شوند. این عوارض جانبی ممکن است شامل خستگی مفرط، کاهش میل جنسی و سرگیجه باشد. اگر احساس می کنید که عوارض جانبی این داروها، علائم افسردگی شما را بدتر می کند، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف برخی دارو های ضد افسردگی در دوران شیردهی مجاز است و مصرف برخی دیگر از این دارو ها مجاز نیستند.

در صورتی که خودتان به کودک شیر می دهید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید.اگر سطح استروژن شما پایین باشد، ممکن است پزشک برای شما هورمون درمانی را توصیه کند.

آیا می دانید چه تفاوتی بین غمگین بودن و افسردگی وجود دارد؟

تراپی

روانپزشک، روانشناس و یا سایر متخصصان بهداشت و روان می توانند در رابطه با مشکلی که دارید به شما مشاوره دهند. تراپی می تواند به شما کمک کند تا افکار مخرب خود را شناسایی کنید و برای مقابله با این گونه افکار به دنبال راهکارهای موثری باشید.

خودمراقبتی

این بخش از تراپی ممکن است دشوارتر از چیزی باشد که به نظر می رسد. تمرین مراقبت از خود به معنای این است که به خودتان سخت نگیرید. شما به هیچ عنوان نباید بیش از حد توان، از خود انتظار داشته باشید و نباید بیش از حد تلاش کنید.

دیگران هم نمی توانند از عالم غیب درک کنند که شما به چه چیزی احتیاج دارید، پس بهتر است به دیگران بگویید که به چه چیزی نیاز دارید. کمی برای خود وقت بگذارید ولی خود را منزوی نکنید. به گروه مادران تازه کار بپیوندید و از پشتیبانی و حمایت همدیگر استفاده کنید.

مشروبات الکلی یکی از عوامل بروز و تشدید افسردگی است که همچنان باید از مصرف آن خودداری کنید. در عوض برای بهبودی بدن خود تلاش کنید. یک رژیم غذایی متعادل را در نظر بگیرید و هر روز ورزش کنید، حتی اگر فقط یک پیاده روی ساده در خیابان محل زندگیتان باشد. تراپی به بیشتر خانم ها کمک می کند تا در عرض شش ماه احساس بهتری پیدا کنند، ولی به ندرت ممکن است در برخی از مادران دوره ی بهبودی طولانی تر می شود.


مرکز مشاوره و روانشناسی گروه همراه

دیدگاهتان را بنویسید

فهرست مطالب

تماس جهت دریافت نوبت