روانشناسی

روانشناسی

روانشناسی علمی است که با استفاده از روش علمی به پژوهش و مطالعهٔ روان (ذهن)، فرایند ذهنی و رفتار در موجودات زنده می‌پردازد. به عبارت دیگر، روان‌شناسی به مباحث رفتار و فرایندهای روانی می‌پردازد.

روانشناسی چیست؟!

روانشناسی علمی است که با استفاده از روش علمی به پژوهش و مطالعهٔ روان (ذهن)، فرایند ذهنی و رفتار در انسان می‌پردازد. به عبارت دیگر، روانشناسی به مباحث رفتار و فرایندهای روانی می‌پردازد. منظور از «رفتار»، کلیهٔ حرکات، اعمال و رفتار قابل مشاهدهٔ مستقیم و غیرمستقیم است؛ و منظور از «فرایندهای روانی»، مباحثی همانند احساس، ادراک، اندیشه (تفکر)، هوش، شخصیت، هیجان و انگیزش، حافظه و… است. در واقع روانشناسی یکی از شاخه های علوم انسانی است که با استفاده از روش های علمی سعی می کند انسان را بشناسد و به او کمک کند. روانشناسی علمی گسترده با حیطه های بسیار متنوعی است که شامل رویکردها و نظریه های مختلفی می باشد.

روانشناسی با 150 سال عمر نسبت به دیگر شاخه ها، علمی نوین است. هرچند ریشه های آن را تا سالهای سال قبل از میلاد و یونان باستان می توان دنبال کرد. در واقع روانشناسی ریشه در فلسفه داشته و مبانی نظری خود را تا حدی از فلسفه گرفته است. علم روانشناسی، علمی گسترده است. علیرغم تاریخچه نسبتا کوتاهش، شامل موضوعات و زیرشاخه های بسیار متنوعی می باشد و حیطه های کاری کسانی که وارد آن می شوند، از تحقیق و پژوهش تا درمان متفاوت است.

شما می توانید خیلی راحت برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با بهترین روانشناس سعادت آباد در تماس باشید. 

تاریخچه روانشناسی

می‌توان این گونه بیان کرد که پیشینه روان‌شناسی از تمام نظام‌های علمی موجود قدمت بیشتری دارد. ریشه‌های آن را می‌توان تا سده چهارم و پنجم پیش از میلاد با دانشمندانی چون افلاطون و ارسطو دنبال نمود؛ ولی به قول هرمن ابینگهوس، روان‌شناسی پیشینه‌ای طولانی اما تاریخچه‌ای کوتاه دارد. یک فیلسوف تحصیل کرده آلمانی بنام رادولف گوسلنیوس ابداع‌کننده اصطلاح «روانشناسی» در سال 1950 است. تا حدود اواخر سده نوزدهم، روان‌شناسی به عنوان شاخه‌ای از علم فلسفه شناخته می‌شد.

تاریخچه روانشناسی

روانشناسی در زبان فارسی

«روان» در اکثر منابع، معادل واژهٔ عربی «روح» گرفته شده‌است؛ لذا همانند معادل انگلیسی‌اش، واژه روان‌شناسی در زبان فارسی نیز کلمه‌ای ناقص برای تعریف این علم است. به نظر می‌رسد عبارت عربیِ «نفس ناطقه» مناسب‌ترین کلمه برای مشخص کردن موضوع علم روان‌شناسی باشد.

مقاله « مشاوره کودک » هم شاید برای شما جذاب باشد!!

تفاوت روانشناسی و روانپزشکی

اصلی‌ترین تفاوت این است که روانشناسان برای درمان بیشتر از تکنیک‌های روان درمانی کمک می‌گیرند و اجازه تجویز دارو ندارند. در مقابل، روانپزشک می‌تواند از درمان‌های پزشکی و دارویی و همچنین روان درمانی کمک بگیرد. روانشناسی و روانپزشکی دو تخصص مکمل هستند و روانشناسان و روانپزشکان در قالب یک تیم با هم همکاری می‌کنند. از نظر تحصیلات، روانپزشک در واقع ابتدا در رشته پزشکی عمومی تحصیل می‌کند و سپس دوره تخصص خود را در رشته روانپزشکی طی می‌کند و بنابراین یک پزشک محسوب می‌شود. اما روانشناسان دوره‌های چهار ساله کارشناسی، دوساله کارشناسی ارشد و چهار ساله دکتری تخصصی را می‌گذرانند و به صورت تخصصی بر روی ارزیابی و درمان‌های غیردارویی متمرکز هستند.

تاثیر روانشناسی در زندگی فرد

همه افراد به دنبال داشتن یک زندگی بهتر با ایده آل های خود هستند. عواملی مانند شادی، خوشبختی و رضایت از زندگی، موفقیت ، سلامت روحی و روانی، ثروت مالی، جایگاه اجتماعی مناسب و مانند اینها از جمله مواردی هستند که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. علم روانشناسی یکی از موثرترین ابزارها برای رسیدن به اهداف تعیین شده است.به عنوان مثال اگر شما در یک مصاحبه حضوری استخدامی، چنانچه از علم روانشناسی بدانید می توانید در آنجا استخدام شوید حتی اگر علم و تخصص کافی در این حوزه را نداشته باشید! نحوه برخورد، نحوه نشستن، نحوه لباس پوشیدن، نحوه صحبت کردن، نوع نگاه و ده ها مورد دیگر در جلب نظر دیگران نقش تعیین کننده و موثری دارند.

روانشناس خوب کیست و چه ویژگی دارد؟!

رشته روانشناسی نیز مانند بسیاری از رشته های دانشگاهی دیگر بصورت آکادمیک آموخته می شود. یک روانشناس خوب روانشناسی است که بتواند مباحث تئوری را به عمل و کاربردی تبدیل کند. روانشناس به خوبی می داند که تیپ های شخصیتی بسیاری وجود دارد و باید رفتار متناسب با همان تیپ شخصیتی فرد در هنگام ارتباط بکار گرفته شود. روانشناس با استفاده و تکیه بر دانش و تجربه خود می تواند با افراد مختلف وارد ارتباط شده و تا اندازه مورد نیاز آنها را بشناسد. بر اساس همین اطلاعات که از شناخت شخص بدست می آید می توان راهکار مناسب را برای مشاوره ، روانکاوی و بهبود وضعیت مراجعه کننده اتخاد کرد. از این رو مرکز مشاوره گروه همراه توانسته با بکارگیری روانشناسان و مشاوران با تجربه بهترین و موثرترین راه را به افراد مراجعه کننده پیشنهاد داده است تا بتوانند با استفاده از روش های موثر و علمی مشکلات و مسائل خود را بهبود دهند.

شما می توانید خیلی راحت برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان و متخصصان مرکز گروه همراه در تماس باشید. 

حساسیت و اهمیت بسیار بالا روانشناسی

روانشناس می تواند بوسیله راهکارهایی که به مراجعه کننده می دهد مسیر زندگی فرد را به کلی تغییر و تحت تاثیر خود قرار دهد. در واقع روانشناس باید خود را در جایگاه فرد مراجعه کننده قرار داده و به این فکر کند که اگر خود من در این موقعیت بودم چه کاری انجام می دادم؟ روانشناس با پاسخ دادن به این سوال است که می تواند راهکار موثر و مناسبی به شخص ارائه دهد. همچنین این موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است که شخص مراجعه کننده ممکن است در بدترین بخش زندگی یا به عبارتی لبه پرتگاه زندگی خود باشد و این حساسیت کار را بشدت بالا می برد. چون کلمه به کلمه صحبت های روانشناس در روح و روان فرد نفوذ کرده و قاعدتا شخص آنرا ملاک تصمیم گیری های خود خواهد کرد.

مقاله « مشاوره خانواده » هم شاید برای شما جذاب باشد!!

روانشناس چه کمکی به افراد می‌کند؟

یک روانشناس در حیطه های مختلفی می تواند خدمات ارائه دهد. که در ادامه به این خدمات اشاره خواهیم کرد.

  • کمک به افراد در غلبه بر اختلالات روانی خفیف و شدید. از اضطراب های روزمره گرفته تا افسردگی های شدید یا اسکیزوفرنی.
  • کمک به حل مشکلات سازگاری در برخورد با موقعیت های مختلف زندگی.
  • مشاوره تحصیلی
  • کمک به حل مشکلات ارتباطی از قبیل مسائل عاطفی، ازدواج و زناشویی
  • مشاوره پیش از ازدواج
  • راهنمایی و کمک در حیطه تربیت فرزند و مشکلات کودکان
  • کمک به افرادی که از مشکلات جسمانی رنج می برند و فراهم کردن حمایت برای آن ها و سازگار کردنشان

باورهای اشتباه در مورد روانشناسی

علم روانشناسی یکی از علومی است که برای عامه مردم جالب به نظر می رسد و ممکن است آن را دنبال کنند. آن ها ممکن است تصورات و تفکرات اشتباهی از روانشناسی در ذهن خود داشته باشند. در حالی که روانشناسی صرفا در حیطه علم عمل می کند و با محدودیت های بسیاری روبرو است. یکی از سوء تفاهمات در مورد روانشناسی برابر دانستن آن با مسائلی از قبیل پیشگویی، ذهن خوانی و طالع بینی است. حال آنکه روانشناس یک فرد عادی است که در حیطه علمی که کسب کرده می تواند برخی از فرایند های ناسازگار روانی را شناسایی و به افراد کمک کند تا به آن ها غلبه کنند.

از دیگر باور های اشتباه در مورد روانشناسی این است که یک روانشناس قرار است با یک جلسه صحبت کردن با شما، زندگی شما را متحول کند. در حالی که روانشناس در طول یک مدت زمان مشخص می تواند به فرد کمک کند و این به شرطی است که فرد خود مشتاق تغییر و پذیرای آن باشد و به راهنمایی های روانشناس خود گوش دهد و آنها را انجام دهد. 

شما می توانید خیلی راحت برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان و متخصصان مرکز گروه همراه در تماس باشید. 

دلیل وجود شاخه های مختلف روانشناسی

امروزه تقریبا هیچ فعالیت و حرفه ای وجود ندارد که به درک و اندیشه انسانی وابسته نباشد؛ در نتیجه روان‌شناسی با زندگی انسان پیوندی جدانشدنی ایجاد کرده است. همچنین رشد علم، تکنولوژی و سطح رفاه عمومی باعث شده تا افراد وقت بیشتری برای تفکر پیدا کنند. بنابراین مسائل و مشکلات در میان افکار و ذهنیات افراد پدید می آید که نیاز به یافتن راه حل، درمان و پیشگیری را دو چندان می کند. از این رو وجود شاخه های مختلف روانشناسی نیز خود دلیل قانع کننده ای بر این مدعاست چرا که از یک سو، رفتارهای انسان متفاوت است و از طرف دیگر این رفتار در سنین مختلف و زمان های مختلف به صورت های متفاوتی نمایان می شود.

اگه نیاز به روانشناسی و مشاوره دارید می توانید با کادر مجرب ما در گروه همراه تماس حاصل فرمایید.

[hamyar_faq]
دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس جهت دریافت نوبت